Simpele sandwichsalade met kerrie-ei en linzen

Eigenlijk is deze salade het lekkerst op een goede sandwich van verse boterhammen. Maar die had ik niet in huis. Op een cracker is deze sandwich salade natuurlijk net zo lekker, of op een toastje, baguette, of wat dan ook. Een fijne variatie op de eeuwige plak kaas.

Simpele sandwichsalade met kerrie-ei en linzen

ingrediënten:
een groot hardgekookt ei, afgekoeld en grofgehakt
1/2 – 1 el mayonaise
1 volle tl kerriepoeder(of pittige kerriepoeder)
1-2 volle el Puylinzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
een paar rozijnen (die had ik helaas niet in huis)
2 sneetjes vers brood (of crackers, toastjes, baguette)
handje babyspinazieblaadjes
(zee)zout en versgemalen peper

bereiden:
Hak het hardgekookte ei in grove stukjes en meng met de mayonaise en het kerriepoeder. Roer de linzen en rozijnen (als je deze gebruikt) erdoor. Breng op smaak met zout en peper, voeg eventueel nog wat mayonaise toe als je het mengsel te dik vindt. Beleg een snee brood met blaadjes babyspinazie en schep hier de ei-salade op, leg er een tweede snee brood op en snij doormidden.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie