Uit de kast: rode linzensoep met kokos

Crisis koken met CookGeeks!
Wat kun je maken met ingrediënten die je in je voorraadkast hebt? Van een aangebroken zakje rode linzen, een blik tomaatblokjes, een ui, kokosmelk en de nodige kruiden knutsel je met gemak deze linzensoep in elkaar!

Het voortdurend binnen zitten en de lege schappen in supermarkten, vraagt op dit moment behoorlijk wat van ons en van onze creativiteit. Ook in de keuken. Met een arsenaal aan kookboeken in mijn kast heb ik gelukkig een overvloed aan inspiratie om van die paar ingrediënten die achter in de kast liggen iets bijzonder lekkers te maken. (hoewel ik het moment dat de eens crispy verse kruiden verlept in de groentela liggen vrees!)

Zoals ik hierboven al schreef: met een aangebroken pakje rode linzen, een blik tomaatblokjes (die nu opeens goud waard lijken), een ui en kokosmelk maak je binnen een handomdraai een lekkere, romig linzensoep. Dit recept is als hoofdgerecht voldoende voor 2 personen. Of een fijne lunch voor 4.

Rode linzensoep met kokos

ingrediënten:
2 el zonnebloemolie
1 ui, fijngehakt
1 flinke el kerriepoeder (als je hebt: neem een middelscherpe)
1/4 tl chilivlokken
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt (dit is ongeveer 30 gram/ 3 volle eetlepels)
150 g rode linzen
1 blik tomaatblokjes
25 g koriandersteeltjes, fijngehakt
korianderblaadjes om te garneren
1 blik kokosmelk (400ml)
600 ml water
zout en zwarte peper uit de molen

bereiden:
verhit de olie in een  middelgrote pan op half hoog vuur, doe de ui in de pan en laat hem, regelmatig omscheppend bakken tot hij een kleurtje krijgt en gaar is (ongeveer 8 minuten). Voeg kerriepoeder, chilivlokken, gember en knoflook toe en bak nog (al roerend) 2 minuten. Doe de linzen in de pan, roer een minuut door en voeg dan tomaatblokjes, koriandertakjes, 600 ml water, een tl zout en royaal zwarte peper toe.
Klop ondertussen de kokosmelk in een kom romig en glad, houd 4 el apart (dit is voor het garneren). Roer de rest van de kokosmelk door de soep en breng de soep aan de kook. Laat hem op halfhoog vuur ongeveer 20 minuten doorkoken, of tot de linzen gaar zijn en uit elkaar vallen. Haal de soep van het vuur en pureer hem. (voeg eventueel wat water toe als je de soep te dik vindt). Kook de soep nog een paar minuten door. Doe de soep in kommen, sprenkel er wat kokosmelk over en bestrooi met korianderblad.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s