Met sumak geroosterde worteltjes met tahini dressing, granaatappel en pistachenootjes

Ik ben zo’n fan van tahini, je maakt er alles nóg lekkerder mee. Zoals deze knapperige, in de over geroosterde mini worteltjes. Het is een geweldig lekker bijgerecht en door de combinatie van nootachtig en zoet, knapperig en zacht is dit weer een heuse winnaar op tafel. Ik serveer deze superworteltjes het liefst met een aantal andere, kleine oosterse hapjes en wat brood. Maar ze doen het ook goed bij een lekkere couscoussalade.

Ik zou je wel aanraden om, wanneer je miniworteltjes gebruikt, de oventijd te verminderen tot een minuut of 15. Voor bospeentjes is 20-25 minuten roosteren prima.

Met sumak geroosterde worteltjes

ingrediënten
(voor 2 personen)

een bosje bospeen of een bakje miniworteltjes, schoongemaakt, zonder groen
2 el olijfolie
1 dessertlepel sumak
snuf zout
sap van 1/2 citroen
3 el tahin
water
3 el granaatappelpitjes
2 el geroosterde pistachenootjes, fijngehakt
2 el fijngehakte bladpeterselie

bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden, schraap de worteltjes schoon en snijd het groen weg. Doe de worteltjes in een schaal met de olijfolie en schud goed door elkaar, zodat de worteltjes bedekt zijn met een laagje olie. Bestrooi de worteltjes met de sumak en wrijf ze ermee in. Leg de worteltjes op de bakplaat en rooster ze in ongeveer 20 minuten knapperig (zodra ze beginnen te kleuren en iets te schrompelen zijn ze goed).
Maak als de worteltjes in de oven liggen de tahini dressing. Doe de tahin in een grote kom, voeg citroensap en een snuf zout toe en roer met een garde door. De substantie gaat zich binden tot een kleverige bal (klinkt goor, is het niet). Voeg nu beetje bij beetje water toe en blijf goed roeren. Zodra de saus een dikte heeft van yoghurt is hij goed. Proef en breng eventueel nog wat op smaak met citroensap of zout.
Haal de worteltjes als ze klaar zijn uit de oven en leg ze op een platte schaal. Verdeel de tahini dressing eroverm bestrooi met granaatappelpitjes en pistachenootjes en strooi er tenslotte de peterselie over.

Smikkelen maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s