Fettuccine met pittige cherrytomatensaus

een bord fettuccine met pittige tomatensaus en parmiggiano Pasta met vers gemaakte tomatensaus, er is wat mij betreft echt geen betere optie. En: hoe simpeler je de saus houdt, hoe beter. (Dus geen gedoe met 40.000 ingrediënten! Brrrrr..). Ook dit gerecht is er eentje uit Simpel van Ottolenghi. En simpel it is! Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de saus wat kooktijd nodig heeft (ongeveer 45 minuten).

Fettuccine met pittige cherrytomatensaus

ingrediënten:
(2 – 3 personen)

40 ml olijfolie
1 flinke teen (verse) knoflook in dunne plakjes gesneden
500 g cherry trostomaatjes
1/2 tl suiker
1 gedroogde anchopeper, in stukjes gescheurd
10 g basilicumblaadjes
200 – 300 g fettuccine
versgeraspte Parmiggiano
zout

bereiden:
Zet een pan met dikke bodem (het liefst een met deksel)  halfhoog tot hoog vuur, giet wanneer de pan heet is de olie erin. Voeg de knoflook toe en bak hem onder regelmatig roeren tot hij gaat karamelliseren. Doe de tomaatjes (pas op met spetteren!), suiker, anchopeper en 1/2 tl zout in de pan. Giet er 150 ml water bij en blijf 4 minuten roeren tot de tomaatjes uiteenvallen en de vloeistof zachtjes borrelt. Draai het vuur halfhoog tot laag en laat de saus 45-60 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe tot de tomaten en anchopeper uiteenvallen en het een dikke saus is. Roer het basilicum erdoor en houd warm.
Kook de pasta met ruim water al dente. Giet af en roer hem door de saus. Verdeel de fettuccine over diepe borden en bestrooi met Parmiggiano.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s