Salade van parelcouscous met geroosterde pompoen en feta

Deze makkelijke salade van parelcouscous met geroosterde pompoen is een allemansvriendje. Je kunt hem eten als maaltijdsalade met wat vers platbrood en tahini erbij, als bijgerecht op een tafel mezze, of als (left-over) lunch. En dan is hij eigenlijk op z’n lekkerst, omdat de smaken zich na een nachtje koelkast pas echt ontwikkeld hebben. Hoe dan ook, deze kinderlijk eenvoudige, smakelijke salade wil je gewoon in je repertoire hebben.

Salade van parelcouscous met geroosterde pompoen en feta

ingrediënten:
(voor 2 personen als maaltijd én left-over lunch)

500 g flespompoen in blokjes
1 tdessertlepel (met een bergje) gemalen komijn
1 tl cayennepeper
150 g parekcouscous
een bosje korianderblaadjes (15-20 gram) grofgehakt
een bosje platte peterselie (15-20 gram) grofgehakt
4 bosuitjes in ringetjes
75 g hazelnoten, licht geroosterd (of amandelen, of allebei)
100g feta met de handen verbrokkeld
citroenrasp van een hele citroen
300 g kikkererwten in blik, uitgelekt en afgespoeld
een handvol sultana’s
olijfolie
zout en zwarte peper

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de pompoenblokjes met de komijn, een snuf zout en 2 eetlepels olijfolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of doe in een braadslee. Rooster in 25 minuten gaar. Rooster ondertussen de hazelnoten en/ of amandelen in een droge pan. Laat afkoelen en hak de noten grof. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en doe in een grote schaal of kom en zet opzij.

Hak de kruiden fijn, snijd de bosui in ringetjes,  verbrokkel de feta. Meng de parelcouscous met 2 eetlepels olijfolie, de kruiden, bosui, hazelnoten, sultana’s, feta en citroenrasp. Breng op smaak met zwarte peper. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en giet af. Meng de pompoen en kikkererwten door de parelcouscous.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s