Burrata met gemarineerde en gegrilde druiven

Burrata, de echt zachte en romige versie (de beste tot nu toe koop ik bij Daily Delis in Watergraafsmeer, Amsterdam), is zo ontzettend, goddelijk lekker en combineert geweldig met zoveel verschillende smaken. Er zijn hier in huis al een aantal fijne Burrata gerechten op tafel getoverd, dit is de laatste die ik serveerde: met gemarineerde en gegrilde druiven. Yum!

Het gerecht komt uit het boek Simpel, van Yotam Ottolenghi en het is dus, tsja: simpel!

Burrata met gemarineerde en gegrilde druiven

Ingrediënten:
(voor 4 personen)

  • 300 gram druiven zonder pit
  • 2 el sherry azijn (Valdespino)
  • 3 el olijfolie (Arbequina)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • een dessertlepel bruine basterdsuiker
  • 1 dessertlepel venkelzaad, geroosterd en licht gekneusd
  • 2 grote bollen (of 4 kleine) Burrata
  • 6 kleine takjes basilicum (paars of groen)
  • zeezoutvlokken
  • zwarte peper uit de molen

Bereiden:
doe de druiven met de azijn, olie, knoflook, suiker, 3/4 dessertlepel venkelzaad, 1/4 tl zeezout en royaal versgemaken zwarte peper in een kom, meng alles goed en zet opzij (ongeveer 30 minuutjes). Rijg de druiven aan spiesjes, ongeveer 5 per spiesje. Bewaar de marinade!

Zet een grillpan op hoog vuur. Leg zodra de grillpan/ plaat heet is de spiesen erin en grill ongeveer 4 minuten, keer ze halverwege de tijd. Scheur de Burrata vlak voor het serveren in 2 stukken en leg op een bord. Schik de helft van de spiesen tegen de Burrata. Doe ditzelfde met de andere bol Burrata. Schep ongeveer een dessertlepel marinade over de druiven en de kaas. Bestrooi de Burrata met het overgebleven venkelzaad en garneer met een takje basilicum.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s