Thaise mangosalade

Marokkaanse aardwerk schaal met daarin een kleurrijke salade van mangoreepjes, paprika, rode peper, taugé en kruiden.Het is natuurlijk best logisch om bepaalde gerechten met elkaar te combineren, omdat de smaken zo fantastisch goed bij elkaar passen. Maar voor mij schuilt daarin ook het gevaar om niet zo snel nieuwe dingen te proberen, of te combineren. Zonde! (en saai). Daarom besloot ik gister om maar eens een andere salade bij de BBQ teriyaki zalm te maken. Niet een van de Aziatische salades die al op CookGeeks staan, maar een nieuwe. Na wat rondstruinen op internet leek me deze zoet pittige mangosalade wel een mooie kandidaat. En dat was het. De salade is er een die echt iedereen binnen no time in elkaar gooit, en dat is natuurlijk de bedoeling van BBQ gerechten. Geen gedoe, maximaal resultaat.

Thaise mangosalade

ingrediënten:
(voor 3-4 personen als bijgerecht)

  • 2 rijpe mango’s, geschild en in dunne repen gesneden
  • 1/2 rode en 1/2 gele paprika (of gebruik de hele paprika’s, ik ben niet zo’n groot paprika fan nml.) zonder zaadlijsten in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaad en zaadlijsten in de lengte in dunne reepjes gesneden (of met zaadlijsten als je van wat meer pit houdt)
  • 30 g taugé
  • 3-4 lenteuitjes in dunne ringetjes gesneden
  • een handje vol verse (Thais) basilicumblad in reepjes (rol de geplukte blaadjes in elkaar en snijd deze dan in dunne reepjes, super easy!)
  • een bosje koriander (zonder harde steeltjes) grof gehakt

voor de dressing

  • een klein teentje knoflook uit de knijper (ongeveer een tl)
  • 1 el sesamolie
  • 1 dessertlepel zoete soyasaus (kikoman, minder zout, met groene dop)
  • 1 tl vissaus
  • 1 el honing
  • 2 el limoensap (ongeveer ene halve limoen)

voor de garnering

  • een grote hand vol ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • een sjalotje (gesnipperd of in dunne ringetjes), in 1 el olie goudbruin gebakken

bereiden:
begin met al het snij- en hakwerk. Doe de ingrediënten voor de salade (behalve de dressing en garnering) in een grote kom en hussel met je handen door elkaar.
Bak het sjalotje goudbruin en knapperig en laat afkoelen, maak intussen de dressing: roer de ingrediënten goed door elkaar. Roer de dressing door de salade en meng goed, zodat alle ingrediënten bedekt zijn onder een dun laagje. Schep de salade op een schaal, garneer met de uitjes en gehakte pinda’s, serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s