Tortilla wrapped omelette

opgerolde torilla met omeletvulling Vandaag stond er weer eens een nieuw probeersel op het lunchprogramma. Omdat ik van gisteravond nog twee lekkere (mais) tortilla’s overhad én, by mistake, een enorm overschot aan eieren in huis had besloot ik deze wrapped omelette te maken. Dit blijkt dus gewoon best of both worlds. Het concept is simpel, het resultaat heerlijk en je kunt alle ingrediënten waar je maar zin in hebt, of die je van een avond ervoor over hebt, erin verwerken. Leef je uit zou ik zeggen. Een paar basisingrediënten, daar kun je niet omheen (deze kregen een gezellig asterixje), the rest is up to you.

Tortilla wrapped omelette

 ingrediënten:
(voor 1 persoon)

3 eieren, losgeklopt*
1 medium (of grote) volkoren mais tortilla*
1 el tomatenpuree*
een handjevol gehakte platte peterselie*
2 lenteui, fijngesneden
1/2 groene peper, fijngehakt
een handjevol verse spinazie, fijngehakt
2-3 cherry trostomaatjes in kleine blokjes
in stukjes gescheurd plakje belegen kaas (of neem geraspte)
p+z
olie om in te bakken

bereiden:
klop de eieren los met de lenteui, peterselie, groene peper, en P+Z uit de molen. Besmeer 1 kant van de tortilla met tomatenpuree. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel. Verhit wat olie in een (koeke/ pannenkoeken)pan en giet hierin het eimengsel. Leg de tomaatjes op het ei, strooi de spinazie erover, nu – of voeg je andere zelfgekozen groente en ingrediënten toe. Leg of strooi er de kaas bovenop (zorg dat de kaas niet meer oppervlak beslaat dan de tortilla kan afdekken). Leg de tortilla met de pureekant naar beneden op de omelet en druk het er een beetje in. Zodra de omelet stolt (na ongeveer 30 seconden) keer je hem om (zodat de tortilla aan de onderzijde ligt. Bak nog ongeveer 30 seconden.
Schuif de omelet met de tortilla zijde naar beneden uit de pan op een broodplank. Rol de tortilla op (let op dat je je handen niet brandt!). Snijd schuin doormidden en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s