Verwen ontbijt: wentelteefjes met blauwe bessen

Wentelteefjes, of French toast, dat is toch wel het ultieme zoete ontbijtgerecht! Je bent na deze sugar rush meteen wakker. Maar af en toe is zo’n zoete lekkernij precies wat je nodig hebt om je dag vrolijk te starten. Je maakt ‘m nog luxer met vers geslagen room, waar je vanille en 2 el poedersuiker aan toevoegt. Oh yumm!

Wentelteefjes met blauwe bessen

ingrediënten:
(voor 2 personen)

6-8 sneetjes, lichtgeroosterde, duivenkater of brioche
200 ml karnemelk
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
kaneel
150 g bosbessen/ blauwe bessen
50 ml agavesiroop (of ahornsiroop)
sap van 1/2 citroen
roomboter
witte basterdsuiker

bereiden:
Doe de agavesiroop met citroensap en blauwe bessen in een steelpan. Roer alles goed om. Breng op laag vuur aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Roer af en toe. Zet het vuur uit. Doe de karnemelk met de eieren, vanillesuiker en flink kaneel in een diep bord (of platte schaal) en klust alles goed door elkaar. Haal alle sneetjes brood door het mengsel en leg op een stapeltje apart. Smelt de boter in een koekenpan. Leg de sneetjes brood in de pan en bestrooi de bovenkant met extra kaneel. Bak de broodjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin. Bestrooi de broodjes na de eerste keer draaien met wat kaneel. Leg de broodjes op een bord, bestrooi met witte basterdsuiker. Schep er warme bessen met ingedikte siroop bij. Wil je het nog luxer maken? Schep er een flinke lepel verse slagroom met vanille naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s