Spinazie salade met zongedroogde kerstomaatjes en balsamico vinaigrette

spinazie salade Deze spinazie salade is zo ontzettend lekker, doordat hij niet volgestopt is met ingrediënten die elkaar overschreeuwen. Deze salade is juist door zijn eenvoud zo smaakvol. Hij valt of staat daarom ook wel een beetje met de kwaliteit van de ingrediënten: gebruik dus geen supermarktrommel, maar stap even op de fiets naar de dichtstbijzijnde deli, of doe een rondje internet en bestel online.

Spinazie salade met zongedroogde kerstomaatjes en balsamico vinaigrette

ingrediënten:
350 g babyspinazie
zongedroogde kerstomaatjes, gehalveerd  (bijvoorbeeld: Pomodori “Ciliegini” Essicacati al Sole van Contadini)
verse Parmiggiano, geraspt (een handje vol, of zoveel je lekker vindt. Kun je ooit teveel gebruiken?)
1 el geroosterde pijnboompitjes
Voor de vinaigrette:
2 el balsamico azijn (die van Villa Manodori is echt kick ass!)
2 el olijfolie (Arbequina)
1/2 tl Dijonmosterd
1 volle tl honing
p+z (uit de molen)

bereiden:
Maak eerst de vinaigrette: doe alle ingrediënten, behalve de peper en zout in een kommetje en roer alles tot een dikke vinaigrette. Breng op smaak met ene klein snufje zout en zwarte peper uit de molen. Meng de vinaigrette met je handen door de spinazie, zodat alle blaadjes onder een laagje bedekt zijn. Dep de zongedroogde kerstomaatjes wat met keukenpapier, zodat de meeste olie eraf is, voeg de tomaatjes toe aan de spinazie. Rasp de verse Parmiggiano boven de salade en strooi er tenslotte de pijnboompitjes over.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s