Limabonen met dragonolie en hazelnoot

limabonen met dragon olie en hazelnootDegene die dit blog al wat langer volgen, weet dat we hier in huis dol zijn op kleine gerechten, zodat je er een heleboel van op tafel kunt toveren. Gister maakte ik voor een borrel met de buren (o.a.) dit doodeenvoudige gerechtje, dat het voortreffelijk doet bij een goed glas witte wijn.

Limabonen met dragonolie en hazelnoot

ingrediënten:
1 blik limabonen, uitgelekt, afgespoeld en drooggedept
40 ml koolzaadolie
3-4 takjes dragon
1 flinke teen knoflook, fijngesneden
zest van 1 citroen, sap van ½ citroen
50 g blanke hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
zout en zwarte peper uit de molen

bereiden:
Verwarm de olie met 3 takjes dragon, de knoflook en 1/2 van de citroenzest. Laat het op heel zacht vuur ongeveer 15 minuten intrekken. Zeef de olie boven een schaaltje of glas. Doe de bonen in een mooie, kleine platte schaal en giet de olie erover. Hak de resterende dragonblaadjes en voeg deze samen met de overgebleven citroenzest, het citroensap, wat zout en peper aan de bonen toe. Schep alles goed om en laat alle smaken nog eens 15 minuten intrekken Bestrooi met de gehakte hazelnoten en garneer met ene takje dragon. 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s