Burrata met ovengegrilde trostomaatjes en gember-, chili- knoflookolie

gegrilde tomaatjes gember chilipeperolie en burrata Burrata, de smeltendzachte kaas, in combinatie met deze ovengegrilde trostomaatjes en gember-, chili- knoflookolie is een match made in heaven. Als voorgerecht, hapje bij de borrel, of als bijgerecht bij een heel eenvoudige pasta. Om je vingers bij op te vreten! Meer kan ik hier niet aan toevoegen.

Burrata met ovengegrilde trostomaatjes en gember-, chili- knoflookolie

ingrediënten:
voor 2 porties

2 bolletjes burrata, de allerbeste die je kunt krijgen (ga naar een deli, want de gemiddelde supermarktversie is om te huilen en het geld niet waard. Je wilt echt de allerzachtste smeltende burrata. Woon je in Amsterdam? Dan is Daily Delis in Watergraafsmeer een aanrader).
Kleine, zoete trostomaatjes (twee handen vol), gehalveerd
2 rode chilipepers, zonder zaad en saadlijsten, in dunne ringetjes
3 cm verse gember, geschild, in dunne plakjes,
8 tenen knoflook, fijngesneden
fijngehakte steeltjes van een bosje koriander
75 ml olijfolie
zwarte peper uit de molen
korianderblad om te garneren

bereiden:
Giet de olijfolie in een steelpannetje en zet op halfhoog tot hoog vuur. Voeg de chilipepers, knoflook en gember toe, laat alles 5 minuten zachtjes fruiten. Roer af en toe, tot de knoflook begint te kleuren. Doe de koriandersteeltjes in de pan en fruit nog 2-3 minuten mee, tot de knoflook licht goudbruin is en de chilipeper lekker geurt. Laat afkoelen en zeef de olie boven ene glas. De smaakmakers kun je weggooien.

Verwarm intussen de over voor op de hoogste grillstand. Leg de gehalveerde trostomaatjes op een vel bakpapier op de bakplaat en bestrijk de snijkant met de olie. Rooster de tomaatjes 5 minuten onder de grill. Laat de tomaatjes afkoelen.
Breek de burrata open en leg op een bord. Schep de tomaatjes op en rond de burrata. Sprenkel een klein beetje van de olie over de burrata.
Strooi wat zwarte peper over het gerecht en garneer met een blaadje koriander.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s