Geroosterde broccoli met amandel en kardemom

geroosterde broccoli We zijn hier in huis gek op een tafel vol verschillende kleine gerechtjes. Of ze nou uit Europa, het Midden-Oosten, Azië of India komen, maakt niet uit. Het geeft altijd direct een feestelijk gevoel. Bovendien is het ideaal voor types zoals ik: die nooit kunnen kiezen omdat ze alles willen proeven.

Dit gerecht past daar dus prima tussen. Het is een verrassend Indiaas recept, wat absoluut een blijvertjes is hier in huis. Want: zó makkelijk en zó lekker! Daarom ook voor jullie, hier het recept:

Geroosterde broccoli met amandel en kardemom

Ingrediënten:
(voor 2 personen)

Een kleine broccoli (ongeveer 250g)
70 gram roomkaas
gemalen zwarte peper
1/2 tl gemalen kardemom
1,5 el Griekse Yoghurt
1/3 muskaatnoot geraspt
30 g gemalen amandelen
1 el citroensap

Bereiden:
Verhit de oven voor op 200 graden. Breek de broccoliroosjes in kleine eenhapsstukjes. Doe alle overige ingrediënten in een kom en meng ze goed. Hussel met de hand de broccoli erdoor, en zorg dat het mengsel in alle hoekjes een gaatjes van de broccoli terecht komt. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel de broccoli erover. Rooster ze 10 minuten in de oven. Keer ze om en rooster nog 10 -15 minuten, tot ze goudbruin en een beetje geblakerd zijn. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s