Lekker snacken: kerriebloemkool wrap met hummus

bloemkoolwrap met kerrie en hummus Bloemkool, het lijkt zo’n ouderwetse, saaie groente, maar met deze fijne witte bol kun je juist alle kanten op. Vergeet de zachtgekookte versie met witte saus en aardappel en verhef de bloemkool tot held van je hoofdgerecht. Hij zit vol voedingstoffen en vezels, bevat weinig calorieën, en je tikt in een keer een hele bult belangrijke vitaminen en mineralen naar binnen. Oké tot zover mijn ode aan de bloemkool. Maar ik meen het oprecht, je kunt bloemkool op zoveel verschillende, superlekkere manieren klaarmaken, dat hij niet aan je gerechtencollectie mag ontbreken.

Laatst maakte ik deze kerriebloemkool met hummus, gerold in een wrap. Het liefst eet je hier i.p.v. een wrap een echt goede verse pita of platbrood bij, maar ik had geen zin om dit klaar te maken. Dit is dus de razendsnelle en kinderlijk eenvoudige variant. Dit gerecht is wellicht geschikter als lunch, omdat het zo’n licht gerecht is, maar voor de wat kleinere eters of degene die nu toch echt eens van zijn oliebollenbuik af wil is dit een perfect hoofdgerecht.

Genoeg gekletst: het recept!

Kerriebloemkool wrap met hummus

Ingrediënten
voor 2 personen

een bloemkool in kleine, hapklare roosjes gebroken
olijfolie
1el kerriepoeder van echt goede kwaliteit (bijvoorbeeld: kerrie djawa van het merk Lucullus)
kleine platboordjes, lavash, of wraps
hummus
rucola, spinazie of sla
een bosje lenteuitjes, in ringetjes
een handvol gehakte, verse koriander
citroensap
p+z

Bereiden
verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in een braadslede. Verdeel er olijfolie over (zorg dat alle bloemkool onder een dun laagje bedekt is en voeg het kerriepoeder en flink zwarte peper toe. Hussel alles goed door elkaar. Rooster de bloemkool tot het een mooie goudbruine kleur krijgt (ongeveer 25-30 minuten).
Maak de hummus. (laat de chilipeper en knoflook achterwege). Doe de rucola (of ander groen) samen met de lenteuitjes en koriander in een schaal en maak van de olijfolie (1 volle el) en citroensap (1 volle el) een vinaigrette, breng op smaak met p+z. Hussel de vinaigrette door de rucola.
Verwarm de wraps kort in een pan zonder vet, of een grillplaat, zodat ze zacht blijven. Tijd om te smullen! Neem een wrap, besmeer met een laagje hummus, verdeel hier wat rucola over. Top af met flink wat bloemkool en garneer met wat extra koriander.

Eet smakelijk!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s