Kikkererwten ‘curry’ met spinazie, cannellinibonen en een gekookt eitje

kikkererwten curry met spinazie en gekookt ei Een zoveelste variatie op het thema kikkererwt-spinazie-tomaat-ei. Misschien geen grote smaakverrassing, maar wel net anders genoeg om een plekje te krijgen op CookGeeks. Dit is een lekker vullend, troostrijk gerecht, perfect na een uurtje sporten, of een lange koude winterwandeling. Een bordje klein geluk, en zeker wanneer je er een lekker broodje bij serveert, om de sappen mee op te deppen. Voor een veganistische variant laat je het eitje weg.

Kikkererwten ‘curry’ met spinazie, cannellinibonen en een gekookt eitje

ingredienten:
voor 2 personen (met flinke eetlust)

200 g (baby)spinazie
1 blik kikkererwten, uitgelekt
1 blik cannellinibonen, uitgelekt
1 blik tomaatblokjes
een bosje korianderblaadjes, gehakt
de steeltjes van de koriander, gehakt (houd blad en steeltjes apart)
een teentje knoflook, fijngehakt
een dessertlepel fijngehakte of geraspte verse gember of 1 volle tl gemberpoeder
4 gekookte eieren
2 el kerriepoeder
1 dessertlepel komijnzaad (gemalen)
1 tl zwarte mosterdzaad
zout en zwarte peper (versgemalen)
een el citroensap
100ml water
olijfolie

bereiden:
Kook de eieren. NB: als je de voorkeur geeft aan een nog iets zachte dooier, kook dan de eieren op het laatste moment. Verhit wat olijfolie in een (hapjes)pan met dikke bodem. Zet het vuur laag en voeg komijnzaad, mosterdzaad, gember, knoflook, koriandersteeltjes en kerriepoeder toe. Roerbak dit ongeveer een minuut, tot alles lekker gaar geuren. Voeg de tomaatblokjes, cannellinibonen, kikkererwten, citroensap en het water toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Kook onder regelmatig roeren, ongeveer 6-8 minuten door, tot de saus ingedikt is. Voeg in delen de spinazie toe en schep steeds om, tot de spinazie is geslonken.
Schep de curry op diepe borden, strooi er de korianderblaadjes over en serveer met de gekookte eieren en eventueel een stuk lekker doop-brood.

Eet Smakelijk!

Plaats een reactie