Feestelijk toetje: apple crumble met kaneelijs

appel crumble met ijsWie gaat er nou niet likkebaarden bij het idee van zoete compote onder een kruimelige laag knapperige crumble en een bolletje ijs? Dit recept voor apple crumble met kaneelijs (of vanille ijs, of… welk ijs je lekker lijkt) is echt kinderlijk eenvoudig en in een handomdraai gemaakt. Stonden die feestdagen niet voor de deur, toevallig? Ach, met dit dessert wordt iedere dag een feestje!

Apple crumble met kaneelijs 

ingrediënten:
voor 6 – 8 personen en een lifetime crumble

100 gram Zeeuwse wafeltjes
kaneelijs
kaneelpoeder

voor de appel compote: 
8 appels
20 gram boter
scheutje water
30 gram suiker
1 vanillestok
1dl vlierbloememsiroop
sap van 1 citroen

voor de crumble:
500 gram ongezouten boter
250 gram basterdsuiker
2 vanillestokken
12 gram citroenzeste
1 ei
een snuf zout
750 gram bloem
200 gram geroosterde en grof gemalen hazelnoten

bereiden:
Verwijder het klokhuis van de appels, schil ze en snijd ze in partjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof de appels aan. Voeg ene scheutje water toe en stoof de appels samen met de suiker en vanille stok ondetr bakpapier, tot ze gaar zijn. Verwijder de vanillestok als de appel afgekoeld is. Breng op smaak met vlierbloesemsiroop en citroensap.

Verwarm voor de crumble de oven voor op 190 graden. Klop de boter zacht met basterdsuiker, voeg de zaadjes uit de vanillestokken, citroenzeste, zout en het ei toe en klop het geheel verder op. Spatel de bloem en de hazelnoten erdoor. Verkruimel het deeg en verspreid het over een bakplaat belegd met bakpapier. Bak 8 -10 minuten (tot de crumble mooi goudbruin is). Laat afkoelen.

Verdeel de appelcompote over kleine schaaltjes of bordjes. Bestrooi met de crumble en verbrokkelde Zeeuwse wafeltjes. Werk af met het kaneelijs en kaneelpoeder.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s