Geweldige crispy kokos gamba’s

crispy kokos gamba's

Hoe werkt dat toch dat alles wat je met een crispy laagje bedekt, in een deegje stopt of in bladerdeeg verpakt gewoon instant lekker is. Of nóg lekkerder wordt?
Deze theorie gaat natuurlijk ook op voor gamba’s. En dus waagde ik me vandaag aan een nieuw  probeersel, na de crispy zalm was het tijd voor crispy gamba’s! Mèt kokos. Supereasy, supersnel en vooral: supergeweldig lekker.

Crispy kokos gamba’s

ingrediënten: 
gepelde gamba’s (laat het staartje eraan) darm verwijderd
fijn kokosschaafsel (zoet)
panko
1 groot ei, geklutst
bloem
zonnebloemolie om in te bakken

bereiden:
doe een handvol panko met een evengrote hoeveelheid kokosschaafsel in een plat schaaltje en hussel goed. Pel de gamba’s, laat het staartje zitten en verwijder de darm. Haal de rauwe gamba’s (een voor een) door de bloem, zodat rondom een dun laagje zit (houd ze bij het staartje vast), dompel onder in het geklutste ei en haal tenslotte door het kokos-panko mengsel. Zorg dat de gamba aan alle kanten goed bedekt is (je kunt ze een beetje in de panko drukken). verhit een klein dun laagje olie in een pan met anti aanbaklaag (ongeveer 1 el) en leg de gamba’s in de pan. Keer zodra de staartjes roze kleuren. Bak de gamba’s tot ze een goudbruin crispy korstje hebben. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer met chilisaus.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s