witlof salade

Een soort waldorf salade ‘met zonder bleekselderij’

witlof salade

Uit de categorie ‘koken met wat er voor handen is’: een ontzettend lekkere èn snelle witlofsalade, waldorf stijl. Ofwel: witlofsalade met appel en pecannootjes. Maar dat klinkt toch minder leuk.

Een soort waldorfsalade ‘met zonder bleekselderij’

Ingrediënten :
(voor 2 personen)
2 kleine of anderhalve grote struik witlof
3/4 frisse appel (ik had een jazz appel liggen) met schil in kleine stukjes gesneden
een handvol rozijntjes (of krentjes, blank of donker, wat je hebt liggen)
een handvol pecannoten
3 volle el magere kwark
1 el yoghurtmayonaise
dessertlepel Dijonmosterd
sap van 1/2 citroen
zwarte peper en zout uit de molen

Bereiden:
snijd de witlof in de lengte doormidden, verwijder het bittere deel en snijd het blad in korte reepjes. Doe in een schaal en meng er de stukjes appel en rozijntjes door. Roer kwark, yoghurtmayonaise, mosterd, citroensap tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Roer de dressing door de salade en maak af met de pecannootjes. Voilá!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s