cookgeeks burrito recept

Briljante burrito’s

cookgeeks burrito recept

Bij een geweldig gebrek aan inspiratie, bedacht ik een redelijk briljante variatie op de oh zo gewillige burrito. Het concept is natuurlijk sowieso heel fijn, want zo’n beetje alles laat zich in een tortilla rollen. Je kunt er de plank haast niet mee misslaan. Een enkeling daargelaten.

Deze burrito is eigenlijk een chili wrap, gevuld met gezonde goodness, waar je absoluut heel blij van gaat worden, ik beloof het je!

Briljante burrito’s (of: chili wraps)

ingrediënten:
(voor 2 personen)
tortilla’s
komijnzaadpoeder
kaneel
piment
cayennepeper
zwarte peper
olijfolie
een middelgrote zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden
een ui, gesnipperd
1 paprika (rood of geel) in kleine blokjes gesneden
1 flinke teen verse knoflook (echt flink en anders 2) fijngehakt
een kleine groene en rode peper (zonder zaad en zaadlijsten als je niet van pittig houdt) fijngesneden
een handvol verse koriander, blad en steeltjes, fijngehakt
1/2 blik tomaatblokjes
1 blik kidneybonen (of welke je maar zin in hebt), uitgelekt
geraspte kaas (belegen)
zure room (eventueel)
guacamole:
2 avocado’s
flinke teen knoflook uit de knijper
1/2 rode peper, fijngehakt
sap van 1/2 kleine limoen
zwarte peper en zout uit de molen

bereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de zoete aardappelblokjes samen met 1 dessertlepel, komijnzaad, 1 dessertlepel kaneel, 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl piment in een braadslee en hussel goed door elkaar. Voeg een el olijfolie toe en schep alles met je handen om, zodat alles bedekt is met een laagje kruiden en olie. Zet 30-35 minuten in de oven tot de aardappelblokjes zacht en goudgekleurd zijn.

Verwarm een (hapjes)pan op middelhoog vuur en voeg een el olijfolie toe. Draai het vuur laag en fruit de ui en knoflook ongeveer 4 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak even mee (3 minuten). Voeg nu de peper, koriander en nog 1 tl komijnzaadpoeder, kaneel en 1/2 tl cayennepeper toe. roer goed om. Wanneer het lekker begint te geuren voeg je de bonen en tomaatblokjes toe. Roer alles goed om en laat om laag vuur lekker pruttelen (af en toe omscheppen!), ongeveer 20 minuten.

Maak nu de guacamole: doe alle ingrediënten (behalve zout en zwarte peper) in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot een lekkere dikke lobbige massa. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de aardappelblokjes toe aan het bonenmengsel en roer goed om. Leg een tortilla in een ovenschaal (of in de braadslede die je net hebt gebruikt) en schep daar een flinke hoeveelheid van het bonenmengsel in. Strooi er wat kaas over en rol op. Doe dit met alle tortilla’s (5-6 stuks). Bestrooi de burrito’s met wat kaas en zet nog 15-20 minuten in de oven, tot ze een lekker goudbruin kleurtje hebben.

Serveer met guacamole en zure room en eventueel een eenvoudige frisse salade.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s