Nieuw en geniaal recept: Crispy Zalm uit de oven

recept crispy zalm uit de oven cookgeeks

Via een recept op Pinterest kwam ik op dit lumineuze idee voor het crispy bakken van, in dit geval, zalm, zonder te frituren. Hoe? je bakt de panko eerst goudbruin in een droge koekenpan. Het korstje is dan al crispy en smakelijk, het enige wat je dan nog rest is de vis te garen in de oven. Oké, dat is wat kort door de bocht, er zitten nog wat kleine stappen tussen, maar ik beloof je: dit recept is geniaal, makkelijk en zó verdomd lekker, het is nu al een favoriet hier in huize woensdag!

Crispy Zalm uit de oven

ingrediënten:
zalmfilet, zonder huid, ongeveer 100-125 gram p.p., in stukken gesneden
150-200 gram panko
1 tl gedroogde tijm
zout
peper
1-1,5 el olijfolie
bloem
ei, geklutst

bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een pan met anti aanbaklaag en doe hierin de panko, tijm, wat P+Z en 1 – 1,5 el olijfolie. Blijf alles goed omroeren tot de panko mooi goudbruin is gekleurd. Laat de panko op een diep bord afkoelen. Doe de bloem in een schaaltje, kluts het ei in een ander schaaltje. Haal de stukken zalm één voor één door de bloem (er moet rondom een dun laagje zitten), vervolgens door het ei, en tenslotte door de panko, zodat het ook weer aan alle kanten bedekt is. Leg de stukken zalm op bakpapier op de bakplaat in de oven. bak de zalm in 15 – 20 minuten gaar.

Lekker met een sausje van:
4 volle el yoghurtmayonaise, 4 fijngehakte cornichons, een half fijngehakt ei, een tl vers citroensap, een el soyasaus en wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s