Gemengd Visbordje met Mosterd-Dillesausje

Gek op vis!


Ingezonden door Astrid Hardonk

Weer een heerlijk visreceptje van Astrid. Als ik het lees loopt het water me al in de mond. Maarja, ik ben echt gek op vis. Dit is een prachtig en vooral supermakkelijk (voor)gerecht, wat ook heel geschikt is voor de feestdagen. Ik zie het ook al helemaal voor me voor oudjaarsavond, met een goed glas champagne erbij!

Gemengd Visbordje met Mosterd-Dillesausje

ingredienten:
150 gr gerookte zalm,
150 gr. gerookte heilbot,
150 gr. gekookte mosselen zonder schelp
Ca. 12 grote gepelde garnalen met staartje
Potje zeekraal of verse bij AH
2 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels zachte Franse mosterd
3 eetlepels suiker
Zout,versgemalen peper
1 dl zonnebloemolie of zachte olijfolie
Bosje verse dille
1 ½ eetlepel kappertjes (of appelkappertjes)

bereiden:
De zalm en heilbot kleiner snijden en samen met de mosselen en de garnalen
over 4 bordjes verdelen

De zeekraal laten uitlekken en tussen de vissoorten leggen. De wijnazijn  uitroeren met de mosterd, suiker, zout en peper naar smaak  en de oliestraalgewijs bijkloppen zodat een gladde saus ontstaat. Zoveel dille fijnknippen dat het 3 eetlepels vol zijn en door de saus roeren. Een lepeltje ervan over het bordje gieten. Garneren met een takje verse dille en de kappertjes.
Toast en roomboter bij serveren.

Eet smakelijk!

Join the community!








Heb jij ook een beproefd recept, wat makkelijk te bereiden is? Mail het naar:

cookgeeks@hunnybuns.nl

About these ads

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder hapjes, kerst, kerst, recepten, Vis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s